VELIKONOČNÍ SOUSTŘEDĚNÍ BRNO – článek

napsal:

   Letos se velikonoční soustředění, stejně jako loni, konalo v Brně. Kromě lezení na umělé stěně jsme se věnovali turistice, vyzkoušeli jsme si ferraty a navštívili jsme historické centrum města a zoo.

   Hned po příjezdu jsme zamířili na lezeckou stěnu Klajda. Pro některé nováčky to byla jejich první horolezecká stěna mimo Orlovou, i tak podali skvělý výkon. A když už všem došly síly, vydali jsme se na procházku po stopách sýkorky. Na ubytování jsme dorazili plní zážitků a připraveni na další výzvy.

   Druhý den ráno jsme vyrazili na lezeckou stěnu Hudy. Celé dopoledne a část odpoledne strávené lezením uběhlo jako voda. Na večer byla naplánována vycházka do historického centra Brna, kde si mladší účastníci vyzkoušeli orientaci na mapě. Den jsme završili večeří ve vyhlášené palačinkárně:)

   Po dvou dnech intenzivního lezení bylo zapotřebí nechat odpočinout bolavé ručičky, proto jsme vyrazili do Staré Hutě na turistiku. Na trase dlouhé 10 km jsme navštívili Alexandrovu rozhlednu, Býčí skálu a jeskyni Jáchymku, jejíž nitro jsme prozkoumávali necelou hodinu. V tmavých chodbách rostly krápníky a v jedné malé chodbičce viseli ze stropu vrápenci. Prostě paráda.

   Další den jsme zahájili výletem do brněnské zoo. K večeru jsme navštívili lezeckou stěnu Kuřim. Přestože nebyla příliš velká, nabízela spoustu lehkých i těžkých cest a všichni si poslední lezení během brněnského soustředění užili naplno.

   Vlastně, to nebylo úplně poslední lezení, v den odjezdu jsme se totiž vydali vyzkoušet si ferraty na Velkou Dohodu. Tady jsme vyčerpali poslední zbytky energie. Na místě byla spousta cest pro začátečníky i pokročilé, nechyběl ani 25 metrů dlouhý lanový most.

  

Celkově si myslím, že se soustředí opravdu velmi vydařilo, stihli jsme spoustu věcí a nebyl okamžik, kdy by se někdo nudil, což potvrzují i slova ostatních účastníků.

   Podle většiny byla nejlepší lezecká stěna v Kuřimi a ferraty. „Nejlepší byl Lakyho klubík (pohádka na dobrou noc) a medvěd ve srubu (hra).” odpověděla Zuzka na otázku ohledně nejlepšího zážitku. „Asi ferraty,… Všechno, mně se líbilo všechno.” řekla na stejnou otázku Julča, která byla na oddílové akci poprvé a stejně jako ostatní nováčci mi sdělila, že to určitě nebylo naposled.

   „Taka fajna byla ta akce, škoda že byla tak krátká. A jídlo bylo take šmačné.” ohodnotil celé soustředění Jenda a myslím si, že s jeho slovy všichni souhlasíme a už se moc těšíme na příští Velikonoce.

Evík